Keresés
Ref. szám:

Megbízás típusa:

Ország:

Város:

Városrész:

Ingatlan típusa:

Lakóingatlan típusa:

Üdülő típusa:

Garázs típusa:

Fűtési mód:

Alapterület:
 – 
Telek területe (ha van):
 – 
Szobák száma:
 –  db
Ár:
 – 


Top 5 lakás
ZALAEGERSZEG, Lakás - #5166333
Méret: 22 m²; Anyag: Tégla
Ár: 0,- Ft
ZALAEGERSZEG, Kereskedelmi ingatlan - #5166330
Méret: 72 m²
Ár: 0,- Ft
ZALAEGERSZEG, Családi ház - #5166329
Méret: 47 m²; Szobák: 2+1; Anyag: Tégla
Ár: 44 000 000,- Ft
ZALAEGERSZEG, Kereskedelmi ingatlan - #5166320
Méret: 28 m²
Ár: 0,- Ft
ZALAEGERSZEG, Lakás - #5166301
Méret: 55 m²; Szobák: 2; Anyag: Tégla
Ár: 0,- Ft

Sajtóhírek

Heti Válasz - Varga Mihály: két-három bank eltűnése nem lenne tragédia

2011.09.22.

Budapest, 2011. szeptember 22., csütörtök (MTI) - A devizahitelesek problémájának megoldása a bankokra nézve kockázattal jár, de még elviselhető terhet jelent. Ezzel együtt a kormány nem tart attól, hogy kivonulnának a bankok az országból, de ha két-három bank eltűnne a magyar piacról az még nem volna olyan nagy tragédia" - mondta Varga Mihály a miniszterelnökséget vezető államtitkár, a csütörtökön megjelent Heti Válasznak adott interjújában.

Varga Mihály szerint a pénzintézetek előbb-utóbb előállnak azokkal a termékekkel, amely a devizahitelek rendezését teszik lehetővé úgy, hogy közben ne veszítsenek ügyfeleket sem. Úgy fogalmazott: a bankok tisztában vannak azzal, hogy helytelenül jártak el, amikor rátukmálták ügyfeleikre a devizahiteleket". Mondjuk ki nyíltan: egyszerű profitérdekből becsapták a magyar embereket".


Ugyanakkor hangsúlyozta: a devizahitelek elterjedését épp a kormány tette lehetővé. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy például Lengyelországban a pénzügyminisztérium az ottani felügyelettel és a monetáris hatósággal közösen fellépett a devizahitelek elterjedése ellen. Ennek eredményeképp ott a teljes lakossági hitelállomány csupán hat százalékát teszik ki a devizaalapú hitelek, míg Magyarországon ugyanez az arány negyven százalék.
Arról, hogy ki a felelős a devizahitelek tömeges elterjedésért kifejtette: a devizaalapú jelzáloghitelezés az első Orbán kormány utáni évben 2003-ban indult, majd 2004-től futott fel igazán. Így véleménye szerint a 2004-2008 közötti időszakot lenne érdemes vizsgálni országgyűlési bizottsági szinten.


Varga Mihály elmondta: korábban is sejtette, hogy az árfolyamkockázat kezelése nem lesz könnyű feladat, de számára is csak 2008-ban, a válság kirobbanásakor lett nyilvánvaló, hogy "ebből óriási baj lehet". Kormányra kerülésükkor pedig azzal szembesültek, hogy a devizaadósok egymás után vesztik el a fedelet a fejük fölül. Ennek a helyzetnek a kezelésére elsőként bevezették a kilakoltatási moratóriumot, majd hónapokon át tartó tárgyalások eredményeként bevezették a 180 forintos árfolyamgátat, amely azoknak nyújt segítséget, akik még tudják törleszteni a hitelüket, de a többletterheket már nem tudták vállalni. Mellettük viszont több mint 100 ezer adósnak már 90 napon túli fizetési késedelme van, az ő ingatlanjaikat a Nemzeti Eszközkezelő vásárolja majd meg. Ócsán pedig a fizetésképtelen devizahiteleseknek építenek szociális bérlakásokat sorolta az államtitkár.
Mint hangsúlyozta: már látszik, hogy hiába csökkentik az államadósságot, az ország kockázat addig nem fog mérséklődni, amíg fennáll Magyarország óriási devizakitettsége. Ezért kell hozzányúlni a devizában felvett magánadósságok problémájához is - tette hozzá.
Az egykori pénzügyminisztertől az interjúban megkérdezték azt is, vállalna-e jegybankelnökséget Simor András mandátumának lejárta után, de azt felelte sem ilyen jellegű felkérése, sem szándéka nincsen.
 


hírek

09
2017.02
Mi kerüljön egy lakásbérleti szerződésbe! (Forrás: http://richpoi.com)
Kifizetetlen számlák, elmaradt albérleti díj ? a lakás tulajdonosa pedig futhat a pénze után, és fizetheti a gyakran százezrekre rúgó közüzemi díjakat az albérlő után annak ellenére...
16
2015.12
A zalaegerszegi családi házak árának alakulása (Forrás: ingatlannet.hu)
Míg a zalaegerszegi téglalakásokat kezdi elérni a 2014-ben elindult ingatlanpiaci fellendülés, ez egyelőre nem mondható el az ugyan itt fellelhető családi házakra. Bár 2014-től stagnálni...
28
2015.10
Fókuszban a zalaegerszegi téglalakások (Forrás: Ingatlannet.hu)
Az utóbbi időben az ingatlanpiac lendületéről szóltak a hírek, azonban ez a fellendülés nem egyenletes eloszlású az egyes városokban. A legnagyobb hatás egyértelműen Budapesten érzékelhető...