Keresés
Ref. szám:

Megbízás típusa:

Ország:

Város:

Városrész:

Ingatlan típusa:

Lakóingatlan típusa:

Üdülő típusa:

Garázs típusa:

Fűtési mód:

Alapterület:
 – 
Telek területe (ha van):
 – 
Szobák száma:
 –  db
Ár:
 – 


Top 5 lakás
ZALAEGERSZEG, Lakás - #5166335
Méret: 59 m²; Szobák: 1+2; Anyag: Tégla
Ár: 0,- Ft
ZALAEGERSZEG, Családi ház - #5166329
Méret: 47 m²; Szobák: 2+1; Anyag: Tégla
Ár: 44 000 000,- Ft
ZALAEGERSZEG, Kereskedelmi ingatlan - #5166320
Méret: 28 m²
Ár: 0,- Ft
ZALAEGERSZEG, Lakás - #5166301
Méret: 55 m²; Szobák: 2; Anyag: Tégla
Ár: 0,- Ft
ZALAEGERSZEG, Kereskedelmi ingatlan - #5166334
Méret: 120 m²
Ár: 35 000 000,- Ft

Sajtóhírek

Mi kerüljön egy lakásbérleti szerződésbe! (Forrás: http://richpoi.com)

2017.02.09.

Kifizetetlen számlák, elmaradt albérleti díj ? a lakás tulajdonosa pedig futhat a pénze után, és fizetheti a gyakran százezrekre rúgó közüzemi díjakat az albérlő után annak ellenére, hogy sokan már lakásbérleti szerződést is kötnek. Sok esetben a bérlők meg is rongálják a bérelt lakást, és az sem jelent mindig teljes biztonságot, ha a tulajdonos ismerősnek adja ki az ingatlant.

Ha közjegyző előtt kötik meg a bérleti szerződést, akkor a közjegyző a rendőrség segítségét kérheti, és három napon belül el kell költöznie a bérlőnek.

Parti Tamás, a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke hozzátette: a közjegyzői okirat valóban sok esetben megfelelő segítség, ha a bérlő nem hagyja el önként az ingatlant a bérleti szerződés megszűnésekor vagy ha fizetési hátralékba kerül. Hangsúlyozta: nem szükséges az egész bérleti szerződést közjegyzői okiratba foglalni, az is elég, ha a bérlő kötelezettséget vállal arra, hogy a szerződés bizonyos részeit közokiratban megerősíti, mint például azt, hogy a szerződés megszűnése esetén kiköltözési kötelezettséget vállal, vagy hogy a megállapított bérleti díjat a szerződésben meghatározott időben pontosan megfizeti.

Ha a bérlő a szerződés lejártakor nem hagyja el az ingatlant, a bérbeadó közvetlen bírósági végrehajtást kezdeményezhet, tehát olyan irat van a kezében, amely bizonyos szempontból egy jogerős ítéletnek felel meg.

A végrehajtó teszi meg a szükséges lépéseket a kiköltöztetésre, vagy az elmaradt bérleti díj behajtására. Kator Zoltán ügyvéd hozzátette: a jogerős határozatot sem biztos, hogy minden esetben végre lehet hajtani. Teljes körű, százszázalékos megoldás sajnos nincsen. Ha valaki csalni akar, akkor még mindig talál a piacon olyan bérbeadót, aki nem kéri tőle közjegyzői okirat aláírását, foglalta össze tapasztalatait az ügyvéd.


hírek

09
2017.02
Mi kerüljön egy lakásbérleti szerződésbe! (Forrás: http://richpoi.com)
Kifizetetlen számlák, elmaradt albérleti díj ? a lakás tulajdonosa pedig futhat a pénze után, és fizetheti a gyakran százezrekre rúgó közüzemi díjakat az albérlő után annak ellenére...
16
2015.12
A zalaegerszegi családi házak árának alakulása (Forrás: ingatlannet.hu)
Míg a zalaegerszegi téglalakásokat kezdi elérni a 2014-ben elindult ingatlanpiaci fellendülés, ez egyelőre nem mondható el az ugyan itt fellelhető családi házakra. Bár 2014-től stagnálni...
28
2015.10
Fókuszban a zalaegerszegi téglalakások (Forrás: Ingatlannet.hu)
Az utóbbi időben az ingatlanpiac lendületéről szóltak a hírek, azonban ez a fellendülés nem egyenletes eloszlású az egyes városokban. A legnagyobb hatás egyértelműen Budapesten érzékelhető...